Подружжя Сушинських розповідає про свій відпочинок на Адріатиці, організований чартерною компанією «Cantal Marine» групи Linssen Boating Holidays

Тиждень літньої відпустки ми вирішили провести на яхті в Хорватії. За допомогою власника яхт-клубу «Оріяна» Артема Соковніна орендували моторну яхту LINSSEN Grand Sturdy 33.9 AC. Здолали майже дві тисячі кілометрів, проїхавши всю Угорщину й пів-Хорватії, і нарешті дісталися Північної Далмації та її центру – міста Задара.

img_7636
LINSSEN Grand Sturdy 33.9 AC

У марині нас уже чекали. Чоловік почав приймати яхту: разом зі співробітником чартерної компанії вони відзначали в списку – чек-листі – все, що має бути на яхті. А я з донями – 11-річною Настею та 6-річною Юлею – почала освоювати наш корабель.

Від LINSSEN віяло не лише чистотою (перед нашим прибуттям яхту ретельно вимили), але й надійним спокоєм.

Наостанок чоловік пройшов короткий інструктаж по керуванню саме цією яхтою (ліцензія капітана у нього є) та отримав рекомендації стосовно маршруту нашої подорожі на найближчий тиждень.

39

І ось документи на яхту в нас, і тепер ми повноправні власники нашої LINSSEN на наступні сім днів. Закупили провіант, порозкладали наші запаси у численні рундучки. Заправили яхту водою, перевірили рівень палива, відшвартувалися від причалу марини в Задарі й вирушили назустріч морським пригодам.

img_7583-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f

Ранки ми проводили в безлюдних бухтах поблизу острова Дугий Оток. Це щось неймовірне: виходиш із каюти й одразу потрапляєш на власний пляж – палубу яхти LINSSEN. Наступний крок – і ти вже в бірюзовій воді Адріатики! Дів­чатка так освоїлися з пірнанням, що майже стали русалками!

Потім сніданок із видом на море та на острови, порослі ялівцем і соснами. Пахощі моря поєднувалися із ароматом хвої, а на додачу здобрювалися апетитним парами обіду.

Задар
Задар

Після трапези – неквапливий перехід до нового місця стоянки. Ми нікуди не поспішали, насолоджуючись комфортом нашої LINSSEN. І ніякої хитавиці! Не порівняти із нашим травневим походом по Греції на вітрильному катамарані, коли загойдало всю команду.

Можливо, була інша погода, але я все ж таки схиляюся до думки, що найбільшою заслугою стабільності став інший тип яхти.

LINSSEN цілком задовольнила наші вимоги до комфорту: дві каюти (одна для нас, друга – дитяча), два санвузли (в кожному з яких і туалет, і душ із гарячою водою), обладнана всякою всячиною кухня, де готувати – не покарання, а задоволення. Ще один душ був на палубі, що дуже зручно: виліз по трапу з моря й одразу під прісну воду.

linssen339_pic1
LINSSEN Grand Sturdy 33.9 AC

1141_file linssen-grand-sturdy-33-9-ac-012 linssen-grand-sturdy-33-9-ac-021

На відміну від вітрильника керувати LINSSEN було дуже легко: штурвал, важіль газу, підрулюючі пристрої – і ми могли пришвартуватися навіть у заповненій (липень у Хорватії високий сезон) марині. А ще подорож вийшла економічною через невелике споживання дизеля. Заправлялися лише раз, уже перед здачею яхти чартерній компанії.

І подорож, і особливо LINSSEN, сподобалася усій сім’ї. Плануємо наступний відпочинок, і знову – на моторній яхті LINSSEN.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

3 + twelve =