Перший літак Qatar Airways із Дохи до Києва прибув 28 серпня в аеропорт «Бориспіль». Новий маршрут однієї з кращих авіакомпаній світу виконується літаком Airbus A320.

Нагадаємо, що українцям для в’їзду до Катару для короткочасного перебування візи не потрібні. Катар – заможна країна, яка розвиває свою туристичну галузь. Місто Доха, куди прибувають тепер літаки з України, є головним курортом Катару на березі Перської затоки.717A7573

Тут же живе і більшість місцевого населення. Виглядає це сучасне місто казково! За кількістю хмарочосів та архітектурних дивовиж нагадує Дубай. Але відпочинок у Катарі, хоч і не гірший, але відчутно дешевший. Як і шопінг!

Першим рейсом Доха – Київ прибув комерційний директор Qatar Airways, Ехаб Амін. На урочистій церемонії прильоту його зустрів генеральний директор міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін, а також Надзвичайний та Повноважний Посол Катару в Україні Джасім Бін Рашид Мубарак Аль-Халіфа. Сьогодні  29 серпня Ехаб Амін на прес-конференції для ЗМІ розповів про плани розширення присутності компанії.

«Ми раді запустити прямий рейс до Києва – це довгоочікуване поповнення в нашій глобальній мережі. Новий напрямок скоротить відстань між українським та світовим бізнесом. Він підійде також і для туристів, даючи їм можливість дізнатися більше про це чарівне місто. Київ – один серед декількох нових європейських напрямків Qatar Airways, які компанія запускає цього літа, включаючи рейси до Праги та Скоп’є. Це відкриває нові можливості як для Східної Європи, так і для нашої глобальної мережі, що налічує понад 150 маршрутів по всьому світу», – говорить виконавчий директор Qatar Airways Group пан Акбар Аль Бакер.

Пасажири з Києва зможуть насолоджуватися легкими та зручними трансферами через Міжнародний аеропорт Гамад. Звідти виконуються рейси у більш ніж у 150 напрямків по всьому світу. Також пасажири зможуть скористатися перевагами прямих рейсів до Катару.

Окрім того, щоденні рейси до Києва щотижня дозволять перевозити близько 10 тонн вантажу, підтримуючи, таким чином, продовольчу й фармацевтичну індустрії, а також індустрію цивільної авіації в Україні. Так, компанія Qatar Airways з’єднає Україну з партнерами в регіоні Середнього Сходу та Азії.

В планах Qatar Airways запустити ще декілька нових напрямків у цьому та наступному роках. Зокрема, це Канберра (Австралія), Чіангмай (Таїланд), Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Сан-Франциско (США) та Сантьяго (Чилі).
Цього року Qatar Airways були вчетверте визнані «Авіалініями року» за версією престижної світової премії Skytrax World Airline Awards. До того ж, вони отримали звання «Найкращі авіалінії Близького Сходу», «Найкращий перший клас» та «Найкращий лаунж першого класу».

Розклад польотів:

Понеділок, вівторок, четвер, субота
Доха (DOH) – Київ (KBP) QR297 відправлення 15:15, прибуття 20:55
Київ (KBP) – Доха (DOH) QR298 відправлення 23:45, прибуття 05:05 +1

Середа, п’ятниця, неділя
Доха (DOH) – Київ (KBP) QR295 відправлення 06:45, прибуття 12:25
Київ (KBP) – Доха (DOH) QR296 відправлення 13:25, прибуття 18:45

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

4 × one =