Альона Мельник

Найкращим способом насолодитися красотами Ліпарського архіпелагу вважається яхтинг. Орендувати яхту на тиждень не так уже й дорого: ціни починаються з 2 тисяч євро за 6-місний вітрильник. А скільки вражень потім!

00 sycylia-73

Острів Ліпарі, що дав назву архіпелагу, найбільший серед цієї групи островів. Ліпарі – суцільний музей археології, і багато знахідок ще чекають свого часу, будучи просто під ногами. Основна визначна пам’ятка – архітектурний комплекс «Цитадель», зведений у XVI столітті. На його території добре зберігся замок, укріплення і стіни. Поряд із замком є кілька чудових оглядових майданчиків.

Острів Ліпарі
Острів Ліпарі

Ліпарські острови з’явилися приблизно 260 тисяч років тому завдяки вулканічній діяльності. Один з найбільших островів так і називається – Вулкано. Цей вулкан дрімає кілька десятків років, нагадуючи про себе величезним кратером у центральній частині острова, на вершині якого можна побачити яскраво-жовті смуги лави і клуби пари, що вириваються назовні. Дихати цими випарами не рекомендується. Тому, плануючи свою прогулянку просторами вулкана, з якого відкривається приголомшливий вигляд, не забудьте прихопити хустку.

Активний відпочинок
Активний відпочинок

Найкращим способом охолодитися після гарячого вулкана стане купання на Asino Beach (Ослячому пляжі). Він мало відомий серед туристів, бо потрапити на нього можна лише з боку моря. Незаймана природа і чорний вулканічний пісок додають цьому місцю особливої вишуканості. А підводний світ, мабуть, не має аналогів на планеті. Адже тільки тут можна поплавати серед дрібних бульбашок вулканічних газів, які на тлі чорного піщаного дна створюють сюрреалістичні картини.

Грязеві ванни – фанги – на острові Вулкан
Грязеві ванни – фанги – на острові Вулкан

Біля підніжжя вулкана, просто біля порту, містяться цілющі грязі – знамениті фанги. Кажуть, що вони допомагають майже від усіх хвороб і повертають молодість. Через це тут завжди людно. З самого ранку охочі оздоровитися приходять сюди, щоб погрітися у вируючому грязьовому джерелі, що нагадує джакузі; його температура будь-якої пори року становить 40 градусів. Крім грязьових ванн, у мандрівників є можливість відпочити на незвичайному пляжі Acque calde («Теплі води»), який розташований неподалік. Море тут завжди тепле: його також «підігріває» вулкан. У деяких зонах пляжу вода буквально вирує, нагадуючи водний атракціон в аквапарку.

00 C_4_foto_1321734_image
Острів Панарея. Вид на вулкан Стромболі, до якого 10 км

Найменшим островом архіпелагу є Панарея. Він вражає поєднанням дикої природи і цивілізації. Білосніжні будинки на тлі розмаїтих яскравих кольорів, тропічних пальм і зелених дерев. Обов’язково спробуйте в місцевому барі граніту – фрукти, перетерті з льодом. Навколо Панареї безліч маленьких острівців і скель. Плавати тут одне задоволення. Підводний світ роїться різноколірними мешканцями, а чиста прозора вода дає змогу детально розглянути яскраві візерунки пропливаючих рибних зграйок. Знамениті дизайнери Дольче і Габана, побувавши на Панареї, надихнулися побаченим і створили аромат, назвавши його Escape de Panarea.

00 sycylia-33

На острові Стромболі розміщується діючий вулкан, який час від часу нагадує про себе іскрами, що вириваються з кратера, і потоками лави.  Прогулюючись маленькими вуличками селища, відчуваєш спокій та умиротворення. Чисте повітря, природа, море, вулкан, який майже кожні двадцять хвилин випускає клубок диму.

А як ще можна уявити собі ідеальну літню подорож?

Круїз на яхті Ліпарськими островами можна замовити в компанії «ББ Яхтинг»

bbyachting.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

two + 1 =