До Єгипту, щоб схуднути

Українці звикли, що коли на курорті шведський стіл, то там потрібно їсти й пити вдосталь, іноді навіть те, у чому вдома собі відмовляєш, а після відпустки – сідати на дієту. Але в готелі Роял Брайка існує інша концепція відпочинку. Така, яка дає змогу оздоровитися і при цьому поліпшити фізичну форму. Про це МАНДРАМ розповіли Ольга Чебикіна, куратор wellness-програм готелю Брайка і Марія Нашед, персональний тренер

  • Олю, скільки років вже у Брайці втілюється концепція оздоровчого туризму?

Оля: Вже п’ять років, як ми впровадили програму, спрямовану на зниження ваги, підтримання форми та корекцію фігури. За цей час ми з Марією набули досвіду і стали не лише фахівцями з wellness-програм, а й психологами (сміється).

  • Що керує людьми, які приїздять сюди, аби схуднути, де сніданки, обіди та вечері проходять у формі шведського столу, де на кухні цілодобово готують різні страви, де постійно смачно пахне?

Оля: Тут я хотіла б одразу зазначити, що людині, яка хоче круто змінити своє життя, гарно виглядати і добре почуватися, робити це доводиться серед людей в умовах реального життя. Де всі постійно їдять, палять цигарки, п’ють колу чи алкогольні напої. Неможливо опинитися на цей період на безлюдному острові. Але людині, яка хоче спробувати, але їй ніяк не вдається «запустити процес», потрібно як мінімум змінити обстановку, отримати додаткову мотивацію. У нас, в Єгипті, є те, чого завжди бракує вдома – багато вільного часу, сонце, море і свіже повітря – ці чотири елементи дуже допомагають розпочати рух до оздоровлення і налагодження усіх процесів в організмі.

  • І п’ятий елемент – Маша…

Маша: Коли до нас приїздять гості на wellness-програму, я з ними проводжу дуже багато часу як наставник і персональний тренер. І трішки наглядач (сміється). А що ж ви думали! Їмо ми всі в одних і тих самих ресторанах. Тільки в учасників програми – окреме меню, складене для них індивідуально. Думаєте, їм не хочеться тихенько поцупити і з’їсти щось заборонене? І таке буває. Я було піду з ресторану, а потім раптом повернуся і застукаю своїх гостей «на гарячому». Але я їм, ще як тільки вони приїздять, кажу – якщо воно вам не дуже потрібне, то нічого не вийде, я примусити вас не зможу.

Ольга Чебикіна з Ремоном
Ольга Чебикіна з Ремоном
  • А з яких країн приїздять гості на вашу програму?

Оля: Переважно з Німеччини та Голландії. Але є навіть з Єгипту.

Маша: Був один хлопець-єгиптянин. Він дуже хотів набути гарної форми до свого весілля. Мав велику вагу. Та йому вдалося. Він довго займався у нас в готелі, а потім продовжував ще вдома. І надіслав нам весільне фото – він у чудовій формі! Але не думайте, що наша програма – це супервиснажливі тренування, зовсім ні! Наш день виглядає так: вранці ми гуляємо, робимо зарядку на свіжому повітрі. У Брайці в нашому розпорядженні сади, галявини, пляжі! Якщо я бачу, що мій гість любить танцювати – я буду з ним танцювати! Вдень – індивідуальні тренування. Людина може змінюватися і стрункішати від усього, навіть від гарних емоцій. Все, що дає ці емоції, в нашій програмі присутнє. Є і сауна, і масажі, і джакузі. І вільний час для купання в морі та плавання з маскою. Насправді все це займає 3–4 години на день, решта – вільний час. Тренування у нас не виснажливі, іноді гості вимагають продовжувати, але я знаю, що краще не перенавантажувати організм.

Більшість учасників нашої програми повертаються. І не тому, що не можуть підтримувати форму вдома, а щоб провести свою відпустку з користю!

  • А скільки разів на день вони їдять?

Оля: Три повноцінні трапези і два легкі перекуси. Порції для кожного гостя прораховано окремо, так, щоб він витрачав більше калорій, аніж споживає. Але маленькими їх не назвеш. Просто ретельно підібрані продукти. Деяка їжа, така як газовані напої, тістечка, смажене і гостре, виключається взагалі.

  • Скільки має тривати програма, щоб це було ефективно?

Оля: Мінімум – 10 днів чи два тижні. І до місяця.

  • А є якісь протипоказання?

Маша: Для оздоровлення і поліпшення фізичної форми протипоказань немає. Але кожен гість повинен ще вдома заповнити спеціальну анкету, вказати всі проблеми зі здоров’ям, чесно відповісти на всі запитання. А вже тут його спочатку огляне лікар.

Оля: Я б дуже хотіла, щоб і гості з України приїздили до нас на wellness-програму! Адже іноді так важко буває самотужки почати рух у бік здоров’я і краси. Вдома – постійна метушня, робота, хіба це реально – викроїти чотири години на день? А тут ми залюбки допоможемо, зробимо все, щоб наші гості поверталися до нас!

www.braykaresorts.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

three × 1 =