Україна, обігнала німців та італійців по кількості туристів в Ізраїлі.

Про це, а також про новий аеропорт в пустелі та збільшення бюджету для України журналісти мали можливість поговорити в Києві на зустрічі з генеральним директором Міністерства Туризму Ізраїлю Аміром Халеві

Зустріч відбулася в столичному готелі President. Нам одразу повідомили аж три хороші новини!

Перша – за сім місяців 2016 року турпотік з України до Ізраїлю зріс на 13%, від початку року 95 тисяч гостей з України відвідали Ізраїль.

Друга новина – Лариса Самойлович, атташе з туризму Посольства Ізраїлю в Україні залишається ще на рік!

Враховуючи той факт, що Лариса Самойлович та Анна Сєрокурова, PR-директор Представництва Міністерства туризму Ізраїлю в Україні докладають колосальних зусиль для зміцнення зв’язків між Україною та Ізраїлем, то це просто чудово!

І третя новина – бюджет для просування Ізраїлю в Україні суттєво збільшено! Про це повідомив пан Амір Халеві і додав “Я дуже радий побувати в Києві! Я хочу побажати українцям спокійної обстановки і запевнити, що наша співпраця буде тривати!”.

Амір Халеві познайомився з кожним присутнім на зустрічі українським туристичним виданям та блогом, а Ларисі Самойлович вручив відзнаку длянайкращого менеджера від Міністерства Туризму Ізраїлю.

“Збільшення кількості туристів доводить, що ми все робимо правильно, – сказала Лариса Самойлович, – це надихає нас на нові ідеї та проекти.”

Лариса також розповіла, що турпотік з України зріс за рахунок індивідуальних мандрівників, які самостійно купують квитки та бронюють готелі через Інтернет.

Цьому, звісно, сприяє відсутність віз для українців та прийнятні ціни на перельоти. Готелі в Ізраїлі досить дорогі, однак, за словами Лариси Самойлович, нещодавно Кабінет Міністрів Ізраїлю ухвалив рішення, що у наступні 5 років ціни на готелі будуть знижені на 20%.

Зараз все більше готелів добровільно підключаються до програми перевірки на відповідність до європейських стандартів.

Готелі зацікавлені отримати свої міцні євро-зірочки. Будуються і нові бюджетні хостели. Озвучила Лариса також і лідерів ізраїльського туризму. На першому місці США, на другому – Франція, третє місце посідають туристи з Росії, далі – британці і на п’ятому місці українці.

А вже за нами німці та італійці. Зовсім непогано! Міністерство Туризму Ізраїлю у найближчий час планує збільшення кількості туристів з України удвічі. Якщо динаміка зберігатиметься, то це цілком реально!

Анна Сєрокурова наголосила на тому, що Мністерство Туризму Ізраїлю завжди відкрите до співпраці і займається не лише залученням українців до своєї країни а і збільшенням присутності Ізраїлю в Україні.

Так було завновано туристичний клуб, де можна в невимушеній обстановці поспілкуватися, в Маріїнському парку за підтримки Посольства Ізраїлю було висаджено Алею Ізраїлю, яка відтепер зеленітиме, радуватиме киян та нагадуватиме про дружню нам країну!

“Ми будемо продовжувати робити щось для міста, аби тут люди завжди пам’ятали про Ізраїль”, – каже Анна.

Лариса розповіла зворушливу історію про ізраїльську родину, де батько був космонавтом і загинув при випробуваннях, син також обрав небо і став авіатором. І також загинув. Залишилась лише невтішна мати. І було вирішено новий аеропорт в Ізраїлі, який зовсім скоро постане прямісінько в пустелі, назвати іменем цієї родини, яка так прагнула неба!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

two × three =