Індонезія – найбільша в світі країна-архіпелаг, складається із 13466 великих і маленьких островів. Індонезія – це розмаїття природи, мистецтва і культури. Тут на вас чекають острови з білосніжними піщаними пляжами, прозорими та спокійними водами. На хвилях Індійського океану знайдуть себе серфінгісти, а захоплюючий підводний світ є раєм для дайверів. Ми розкажемо про два екзотичних острови – Комодо та Мойо. На одному з них живуть дракони, на другому – любила ховатися від усього світу справжня принцеса

komodo_7
Комодські дракони сягають довжини 3-х метрів

Комодо – дім драконів

Справжні дракони не вивергають полум’я, не мають необхідності літати і не накладають магічні заклинання. Однак від одного їх погляду ви втратите дар мови. Це комодські варани – справжні живі дракони, які дійсно є неабияким видовищем. Гігантські ящери близько двох або трьох метрів завдовжки, їх вага може сягати 100 кілограмів.
Незважаючи на їхній величезний розмір і зовнішній вигляд, вони не є активними мисливцями. Саме завдяки їх здатності бути терплячими хижаками, вони здаються страшними.

У дикій природі вони переслідують жертву, як правило, слабку або травмовану. Один укус, і далі залишається лише іти по сліду пораненої тварини і, коли вона зовсім ослабне, з’їсти її. Переслідування іноді триває кілька днів.

Та прийшов час, коли людина має стати на захист комодського варана. Він є вимираючим видом, який можна знайти тільки в національному парку Комодо (НПК) у східній частині острова Нуса Тенгара. Завдяки унікальному і рідкісному виду, ця тварина була визнана ЮНЕСКО об’єктом всесвітньої спадщини в 1986 році.

s04621641
З вершини Gili Laba відкривається панорама острова

Парк включає в себе три великих острови: Комодо, Рінка і Падар, а також численні маленькі острови загальною площею 603 кв.км. суші. Загальна площа національного парку Комодо на даний час складає 1817 кв. км. Пропонується розширити парк на 25 кв. км на суші (за рахунок острова Банта) та 479 кв. км морських вод, що складатиме загальну площу поверхні до 2321 кв. км. Приблизно 2500 комодських варанів мешкають у цьому регіоні.

pink-beach-indonesia
Рожевий пляж на Комодо

Їхній дім – це кілометри савани, тропічних лісів, білих пляжів, красивих коралів і чистого синього моря. У цьому районі ви також можете знайти коней, диких буйволів, оленів, кабанів, змій, мавп та різні види птахів.

img_6994
Круїзні кораблі на якірній стоянці в бухті острова Комодо

Національний Парк Комодо має багатий і дивовижний підводний світ. Дайвери стверджують, що води Комодо – одне з найкращих місць дайвингу у світі. Ви можете знайти 385 видів красивих коралів, мангрових лісів і морських водоростей, які є домівкою для тисяч видів риб, 70 видів губок, 10 видів дельфінів, 6 видів китів, зелених черепах та різних видів акул і скатів. Незаймана природа чекає вас на острові Комодо.

Як дістатися до острова Комодо

  • Найближчий аеропорт знаходиться на сусідньому острові Флорес, від якого до Комодо – 35 кілометрів. Аеропорт так і називається – Аеропорт Комодо. Сюди прилітають літаки із Джакарти, Балі, Ломбока та інших регіонів Індонезії

Мойо. Тут була принцеса

Для любителів природи і підводного світу за три кілометри від північного узбережжя острова Сумбава лежить острів Мойо, первозданна природа зі скелястими берегами та зеленою саваною, яка є домівкою для різних видів диких тварин.

tumblr_inline_mtddzt5ubo1rjn9u3
Водоспад Mata Jitu

Острів Мойо став більш відомий після візиту англійської принцеси Діани, яка переховувалася на ньому від папараці.

rs2639_dsc_0129
Курорт Amanwana на острові Мойо

Головна визначна пам’ятка цього острова знаходиться на дні океану. Острів Мойо оточений красивими незайманими кораловими рифами, які ідеально підходять для сноркелінгу.

manta-1
Пірнання разом із мантами біля острова Мойо

Поплавайте з білоперими рифовими акулами, зануртесь поруч з плямистими хвостоколами, зустріньте різноманітних тропічних риб.

Amanwana
На курорті Amanwana туристи живуть у тентованих бунгало

Враження, отримані в тропічних теплих водах Індонезії, будуть незабутніми. Дві третини острова – це заповідник, де мешкають олені, дикі рогаті тварини і безліч різних видів птахів: від великої сірої чаплі, плямистого брамінського шуліки до білобрюхих орланів; любителі спостерігати за птахами отримають велике задоволення від кількісті птахів, для яких цей острів є рідною домівкою.

SUMBAWA, WEST NUSA TENGGARA, INDONESIA - SEPTEMBER 30:  A jockey falls from his buffalos during Barapan Kebo or buffalo races as part of the Moyo festival on September 30, 2014 in Sumbawa Island, West Nusa Tenggara, Indonesia. The traditional Buffalo races, known as Barapan Kebo, are held by Samawa tribes in muddy rice fields to celebrate and provide entertainment ahead of the annual planting season. Jockeys secure themselves on a wooden structure attached to the buffalo, and maneuver across the mud in a race to the finish line. The jockeys weild long sticks, in a similar style to jousting, and direct them towards targets called 'Saka'. (Photo by Ulet Ifansasti/Getty Images) ORG XMIT: 514778455
Перегони на буйволах пІд час місцевого фестивалю

Любителі археології і культури не повинні пропустити відвідування традиційного селища Бату Терінг, де можна побачити залишки зникаючої мегалітичної культури. Після знайомства з вождем селища попросіть гіда показати вам Airnung, де можна побачити різні старожитності, зокрема древні різьблені письмена.

Amanwana
Тиждень перебування на курорті Amanwana обійдеться від 625 доларів на двох

Корисні поради

  • Найкраще відвідувати острів Мойо в сухий сезон з червня по серпень
  • Візьміть свою власну трубку і ласти, на острові немає місць оренди такого обладнання
  • Не занурюйтесь біля схилу Танджунг Пасір через дуже сильну течію
amandira-aman-cruises
До острова Мойо влаштовують круїзи з Балі

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

one + 5 =