Агус Прасетіо. Людина-оркестр

Агус Прасетіо – індонезійський етнічний музикант, співробітник Посольства Республіки Індонезія в Києві. Агус родом провінції Центральна Ява на острові Ява – найбільш густонаселеному острові в Індонезії.

У Києві в Посольстві Агус пропрацював три роки. Він – майстер гамелана – традиційного індонезійського оркестру. Мистецтво індонезійського танцю та музики він викладав і у себе на батьківщині, і пізніше, під час роботи в Києві у Посольстві Індонезіі. В Україні Агус викладав у таких навчальних закладах, як Пансіон «Школа шляхетних дівчаток «Леді» в Боярці, Київському гуманітарному ліцеї, Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Агус часто дає майстер-класи з індонезійської музики в школах Києва, а також для молоді, яка приходить до Посольства. Він створив групу, яка грає індонезійську музику бамбука і називається «Ангклунг», група часто виступає на заходах, організованих Посольствами.

У Києві Агус не лише навчав, а й сам багато чого навчився – водити автомобіль, розмовляти і співати українською. Коли журналісти Мандрів були в гостях у Посольстві Індонезіі, Агус показав нам цілий музей народних інструментів, грав для нас і заспівав «Червону руту».

У березні час роботи Агуса в Україні добігає кінця, він повертається до Індонезі, і його колеги та друзі сумують і не хочуть відпускати свого обдарованого і талановитого товариша. Та на нього вдома вже чекає родина. Ми впевнені, що у себе на батьківщині Агус продовжить передавати наступним поколінням давнє мистецтво музики й танцю. І ми ще побачимося з ним в Індонезії!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

13 − 8 =