Зустрічі друзів Польщі – це вже добра традиція, яку не варто порушувати. Так вирішила Польська туристична організація і втретє запросила журналістів на урочисту вечірку. Щоб разом підсумувати рік, який минає, «згадати все», поговорити про майбутні плани. Час – категорія умовна. Рік збіг так швидко – не віриться. Але незмінною залишається наша дружба і бажання відкривати для українських мандрівників Польщу – країну надзвичайно атракційну, розмаїту, багату на туристичні родзинки і гостинну. 

Світлина від Julia Kosynska.
Гарний настрій друзів – найкращий подарунок

Світлина від Julia Kosynska.

Світлина від Julia Kosynska.
“Подивись! Ми ж були там разом!” – “Точно! Замки і палаци Підкарпаття!”

Світлина від Julia Kosynska.

Світлина від Julia Kosynska.
“Можна попросити Ваш автограф?”

Світлина від Julia Kosynska.

Світлина від Julia Kosynska.

Польща 2016: підсумки туристичного року

За висновком експертів, минулий туристичний сезон у Польщі був особливо успішним. Такого зростання продажів туристичних послуг, як цього року, тут не пам’ятають від часів закінчення другої Світової війни. Сезон є рекордним з погляду на заповнення нічлігових місць і користування послугами, дотичними до туристичних. Передусім це гастрономія і спа-процедури.

Упродовж останніх років кількість іноземців, які відвідують Польщу, стабільно зростає на 5-6 відсотків. Українці серед них – на чільному місці. Якщо брати до уваги дані за перші три квартали 2016 року, то Польщу цього року відвідало на 16 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. А кількість викуплених місць для нічлігів, порівняно з минулим роком,  зросла на 30 відсотків.

2016-й відзначився активністю у сфері авіасполучень між Польщею та Україною. Від березня цього року започатковано авіарейси: Харків-Варшава, Івано-Франківськ-Гданськ, Варшава-Вінниця, Львів – Радом, Київ- Гданськ, Київ-Вроцлав.

Краків і Вроцлав – одні з найбільш відвідуваних польських міст цього року. Світові Дні Молоді в Кракові  відвідало близько 3 мільйонів паломників з 187 країн світу. Протягом тижня в Кракові гостювали молоді люди з Австрії, Китаю, Мексики, Перу, Індії і Аргентини, з Іспанії, Франції, Німеччини, Канади, США. Офіційно на Світових Днях Молоді побувало близько десяти тисяч українців. Майже 800 тисяч осіб взяло участь у заході під назвою «Хресна Дорога» з Папою Франциском на краківських Блонях, і понад 2, 5 мільйони зібралися у місцевості Бжеги на службі, яку відправив Папа Римський, передаючи молоді світу своє послання. Папа Римський відвідав Санктуарій Пресвятої Діви Марії в Ясній Гурі, де відправив месу, присвячену 1050 річниці Хрещення Польщі. Ця подія зібрала в Ченстоховій близько 250 тисяч вірян.

У 2 тисячах заходах програми Європейської Столиці Культури Вроцлав 2016 взяло участь 5, 2 млн чоловік. Проекти ЄСК Вроцлав 2016 допомагали втілювати 170 тисяч осіб, в тому числі 2000 волонтерів. У результаті за рік зявилося понад 100 000 публікацій, радіо і телевізійних програм, присвячених різним подіям проекту Вроцлав ЄСК 2016. 100 разів ЄСК була презентована за кордоном – в усіх куточках світу від Японії і Південної Кореї через Казахстан і Україну до Іспанії. Впродовж цього року виникли також численні «ефекти ЄСК» – жителі Вроцлава брали активнуучасть у заходах, демонструючи, що культура у Вроцлаві стає суспільним феноменом, великим стимулом і просто – способом життя.

Популярне видання для мандрівників LonelyPlanet визнало за Вроцлавом титул «BestinTravel 2016».

Рекордним видався і цьогорічний сезон-2016 на Мазурських озерах. Традиційно туристичний сезон тут завершується у другій половині серпня. Однак цього року всі готелі були заповнені практично до осені, а всі човни, катамарани і яхти зарезервовані. З приводу великого зацікавлення туристів мазурські туроператори спеціально розширили каталог атракцій.

Еміграційна криза, високий курс євро і найважливіше – відчутне зростання ваги марки «Польща». Усе це привело до того, що відпочинок у Польщі дедалі більш популярним.

За даними статистики, щороку Польщу відвідують близько 17 мільйонів туристів. Туристична галузь забезпечує країні понад 5 відсотків внутрішнього валового продукту. Це майже вдвічі більше, ніж прибутки від сільського господарства.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

one × 1 =